Napi aktuális itt:

2015/02/23

Közösségi Kert Szentendrén

Bejegyezte: archifirka 2015/02/23 Szólj hozzá!
Mint arról már korábban is írtam, végre Szentendrén is létesül (most már tényleg nagyon úgy tűnik, de azért lekopogom gyorsan :) egy közösségi kert, nagy örömömre itt a közelünkben.




2015/02/09

Biztos vagyok benne, hogy mindenki csukott szemmel fel tudja idézni azokat a bizonyos zöld színű iskolapadokat, amelynek csodásan fakózöld laminátumára annyiszor hajtottuk álmos fejünket, vagy takarásában készítettünk a köpőcsőbe galacsint, lestük a puskát vagy írtuk az üzeneteket. (Tudom, ma már okostelefon van…) Ha mai, építész szemünkkel jól megnézzük, akkor elsőre fel fog tűnni: rétegelt lemezből van. Hogy kerül a csizma a padra, azaz a rétegelt lemez az érdeklődési körünkbe? Egy kissé elfeledett, egy kissé rosszul értékelt anyagról szeretnénk egy egészen más, sőt vonzó képet mutatni. Lehet, hogy pont a cikk hatására fogja valaki megszeretni? Bízunk benne.

2015/02/05

Februári kedvcsináló

Bejegyezte: archifirka 2015/02/05 Szólj hozzá!


Itt a február, amely számunkra – a pihenős január után – az évkezdést jelenti. 2015-ben újabb hasznos, és minden reményünk szerint szórakoztató rovatokat vezetünk be. Az egyik a Könyvajánló. Mindketten szeretünk olvasni, tehát egyértelmű, hogy kell egy sorozat, amelyben az általunk olvasott, és továbbadásra érdemes építész témájú művekről elmondjuk a véleményünket. A másik egy belsőépítészettel foglalkozó cikksorozat lesz, amely az Őszinte design címet viseli. Természetesen továbbra is marad a VendégFirka és az Olvasói levél, és bízunk benne, hogy az új témákat is megszeretitek. Szeretnénk egy picit, de csak egy picit több személyes információt is megosztani Veletek, egyrészt, mert a blogírással kapcsolatos tapasztalatainkat is érdemesnek tartjuk közzétenni, másrészt a háttérben mindketten különböző „projekteket” folytatunk, amelyek szintén érdekelhetik az építészetre, környezetkultúrára fogékony Olvasóinkat. Idei újításunk lesz az is, hogy kéthetente jelentkezünk bejegyzésekkel, így lesz idő a cikkeket olvasgatni, elgondolkodni rajtuk, mielőtt jön az újabb. :-) A facebook-on pedig igyekszünk minél színesebb, érdekesebb tartalmakat megosztani.

Indul az év, hajrá ArchiFirka, olvassatok minket 2015-ben is!


2015/02/02

Blogszülinap

Bejegyezte: archifirka 2015/02/02 Szólj hozzá!


Óriási közhely, és mégis mennyire igaz: hihetetlenül gyorsan telik az idő! Gondoltátok volna, hogy az ArchiFirka már 3 éves?!

Blogunkat azzal a céllal indítottuk, hogy a szakmai életünk során elénk kerülő kérdésekre, problémákra megtalált válaszainkat közzétegyük, mert tapasztalatból tudjuk, hogy mások is hasonló kérdéseket tehetnek, sőt tesznek is fel maguknak nap mint nap. A legtöbb bejegyzés a munkánk során feltérképezendő, számunkra addig ismeretlen területre vezető kutatás, ismerkedés eredményéből született, hiszen az építész sokszor kap olyan feladatot, amellyel addig még nem találkozott, és ezért az információgyűjtés lesz az első lépése. Később bekerültek azok a témák, amelyekkel hobbiból, szenvedélyből foglalkoztunk, és úgy éreztük, másoknak is meg szeretnénk mutatni, vagy éppen azok a témák, amelyekről tudtuk, hogy sok mindenkit érint és foglalkoztat, és szeretnének róla tőlünk is tisztább képet kapni. Az egyik diplomakonzultáción jegyezte meg történész tanárnőnk, hogy hazánkban híján vagyunk a jó kézikönyveknek. Persze a világ halad, és az interneten ma már szinte mindenről percek alatt szerezhetünk információt, de egy jól szerkesztett adat- és információgyűjtemény manapság is nagyon nagy kincs! Mi ezzel a bloggal szeretnénk egy szakmai szűrőt tartani az interneten található építészettel kapcsolatos információ-halmaz elé, és egyfajta segítséget adni az olvasóinknak egy adott témába való elmélyüléshez. Ezért igyekszünk olyan szemlélettel írni a szakmai bejegyzéseket, hogy egyrészt aki olvassa, átfogó képet kaphasson az adott témáról, és legyen alapja a további kutatáshoz, másrészt elmélyülve az adott témában, szakmailag korrekt és alapos képet tudjunk egy-egy cikkel az érdeklődőknek adni.

Keresés a blogon