Napi aktuális itt:

2014/08/22

Épületek hűtése

Bejegyezte: archifirka 2014/08/22 Szólj hozzá!
Ígéretünkhöz híven a kicsit könnyedebb, ám nem kevésbé érdekes szakmai témák után térjünk vissza így a nyár végén a július-augusztus hónapra felvetett témánkhoz - hogyan hűtsük épületeinket energiatakarékos és környezetbarát módon?





2014/08/20

Erdőbénye ismét

Bejegyezte: archifirka 2014/08/20 Szólj hozzá!
Úgy tűnik, hogy a blog két szerkesztőjét egymástól függetlenül ugyanabban az időben vonzotta haza a szülőföldje, no és a jóféle tokaji bor :) Nekünk is sikerült belecsöppennünk a bényei fesztivál előkészületeibe, bár sajnos magán a rendezvényen nem volt alkalmunk részt venni.
Az előző cikkünkben már részletes és alapos áttekintést olvashattatok a település múltjáról és épített örökségéről, én most egy modern borászatot mutatnék meg, mert szerencsére ilyenek is vannak a környéken, mutatva azt, hogy ezen a gyönyörű helyen ma is van "élet".

2014/08/19

Mi még fesztiválon is építészetbe botlunk. Erdőbényén, bor, mámor és fesztiválhangulat közepette ismerkedhettünk meg híres borvidékünk építészeti vonatkozásaival. Fordítsuk hát figyelmünket mi is e táj értékeire, és a borkultúra mögött lássuk meg épített örökségünket is. Az információdús és izgalmas előadást Erhardt Gábor építésznek köszönjük ezúton is.




 

2014/08/08


Nemcsak az én kedvencem az aszalt szilva! Aszalós cikksorozatunk folytatásaként a VendégFirkában egy győri építész házaspár saját keze munkáját, a sörkollektoros aszalót mutatjuk be. Építés és aszalás lépésről-lépésre.




2014/08/01

Aszalási láz I.

Bejegyezte: archifirka 2014/08/01 Szólj hozzá!
Kétrészes cikksorozatunkban egy hagyományos és egy "kortárs", az újrahasznosítás jegyében született kerti aszaló építményt szeretnénk közelebbről bemutatni, az ügyes kezű emberek a ház körül található anyagokból könnyen megépíthetik mindkettőt.
Most egy népi építészetben gyakori, kerti változatot mutatok be, az új, sörkollektoros aszalóról következő VendégFirkánkban olvashattok majd. 

Keresés a blogon