Napi aktuális itt:

2014/06/24



Az ember nyaraláskor sem bújhat ki építész bőréből, és még könnyebb dolga van, ha a művészetek bölcsőjébe, Itália vadregényes tájaira kalandozik hazájából. Nem tudtam úgy elmenni Arco középkori vára mellett, hogy ne figyeljem az építészeti részleteket, a bemutatás minőségét, az anyagok használatát. Nincs benne semmi különös, egyszerűen megfelelő.





2014/06/16

Zöldítsünk okosan!

Bejegyezte: archifirka 2014/06/16 Szólj hozzá!

A VendégFirká-ban Nusser Gabriella tájépítész írását olvashatjátok az épületek és a növényzet jótékony, máskor inkább gondot okozó kapcsolatáról. Egyben olvasónk kérdésére is válaszol, aki az agresszív kúszónövények kordában tartásának lehetőségeiről kérdezett.

2014/06/12

Műemlékvédelem Londonban

Bejegyezte: archifirka 2014/06/12 Szólj hozzá!

Egy György-korabeli ház újjáéledése - 
Amikor arculatváltásra készültünk a blogon, körbekérdeztünk az ismerőseink között, többek között új témaötleteket keresve, ekkor ajánlották nekünk a Grand Designs c. sorozatot, melynek az egyes részei fent vannak a neten, ingyen megtekinthetők. Bevallom én nem találkoztam korábban ezzel a sorozattal, így nagyon kíváncsi voltam, amikor a leginkább ajánlott részt elindítottam a youtube-on. És egyáltalán nem csalódtam, sőt! Az epizód teljesen magával ragadott, lelkesen szótáraztam (eredeti nyelven vannak fenn a részek, szuper angol kiejtéssel), jegyzeteltem.



2014/06/06

Falusi "helyszínelők"

Bejegyezte: archifirka 2014/06/06 Szólj hozzá!


Mindig is vonzott a krimik világa, Agatha Christie könyveinek olvasása közben gyakran elképzeltem, milyen lenne nyomozónak lenni, zseblámpával a kezemben titkos részletekre fényt deríteni. Nemrégiben döbbentem rá arra, hogy a népi épületek kutatása, építési periódusaik megállapítása legalább annyi izgalommal és érdekességgel jár, mint egy bűntény felderítése. Ugyanolyan fanatizmust, elkötelezettséget és precizitást kíván a száz évvel ezelőtti részleteket összerakni, mint manapság a helyszínelőknek a bizonyítékokat összegyűjteni.






Keresés a blogon