Napi aktuális itt:

2014/03/14

Kiskert a lakótelepen

Bejegyezte: archifirka 2014/03/14 Szólj hozzá!
Pár héttel ezelőtt kezdett el érdekelni a téma, amikor a mi lakókörnyezetünkben is felmerült egy kis, húszegynéhány parcellás, bekerített kertecske létesítésének gondolata. Vidéki lány lévén, kapva kaptam az alkalmon, és elmentem a lakossági fórumra, ami ez ügyben szerveződött, és lelkesen jelentkeztem is "ágyásbérlőnek" - egyelőre sajnos még csak itt tartunk :) Gondoltam addig is amíg (hátha..) beindul a kiskert, leírom ide is a tapasztalataimat a lakótelepi kertekkel kapcsolatban.

2014/03/11

Nyugat-Magyarországi kirándulás

Bejegyezte: archifirka 2014/03/11 Szólj hozzá!
Az elmúlt héten - saját tanácsunkat megfogadva - kis családommal mi is kimozdultunk a négy fal közül: Sopronba tettük át egy hétre a székhelyünket. Innen kirándultunk minden nap valami izgalmas helyre, illetve magát a várost és a Lővéreket is megnéztük. Jöjjön most egy rövid beszámoló - a teljesség igénye nélkül - az egyes helyszínekről építész szemmel, illetve talán kedvcsináló is a kiránduláshoz, mert mi minden napot nagyon élveztünk a lányainkkal!

Miénk itt a tér!

Bejegyezte: archifirka 2014/03/11 Szólj hozzá!
Márciusi témánk tehát kertek, városi terek, íme pár oldal az interneten, amit a témában érdekesnek és hasznosnak találtunk, és amik segíthetnek és jó példát mutathatnak. A listát folyamatosan bővítjük!



2014/03/10

Igaz már itt a tavasz, de még adósak vagyunk az Aktívház Konferencia harmadik, befejező részével, a nyugat európai példák bemutatásával. Két épületet mutattak be a tervezőik, egy dán óvodát és egy svájci sportközpontot.

2014/03/09

Március - mozduljunk ki!

Bejegyezte: archifirka 2014/03/09 Szólj hozzá!
Itt a március, és szerencsére nem csak a naptárban, hanem ezen a hétvégén végre igaziból is beköszöntött a tavasz! Reméljük nem kell sokat várni arra, hogy egyre több időt tölthessünk a szabadban. Mozduljunk hát ki a négy fal közül - mi így virtuálisan is. Ebben a hónapban a témánk: minden ami szabad tér - kertek, parkok, városi terek, tájak, kulturtájak. Olvassatok minket és kiránduljatok minél többet! (kép: Alcsúti Arborétum - nyílnak a hóvirágok)

Keresés a blogon